Taxichauffeur Abdeslam Emoden rijdt de IONIQ Electric

Steeds meer particulieren, leaserijders en bedrijven kiezen voor de Hyundai IONIQ Electric. De “taxi zonder uitstoot” verovert ook de taxibranche. Taxichauffeur Abdeslam Emoden van Amlaouk Taxi is een heel tevreden Hyundai IONIQ Electric-rijder. 'Het is gewoon een erg fijne auto.'

‘In juli 2017 haalde ik mijn eerste IONIQ Electric op. Je kunt wel zeggen dat ik een early adopter was, want destijds reden er weinig elektrische auto's in Amsterdam. Inmiddels is dat beeld wel veranderd: ik ben lang niet meer de enige chauffeur met een elektrische taxi. Dat betekent dat er steeds meer laadpalen bijkomen, maar door de drukte is het bij de snelladers soms wel even wachten. Gelukkig staat er een vlakbij mijn huis! Op een rustige dag rijd ik mijn dienst af met één laadsessie, bij drukte en met koud weer moet ik tussendoor twee of drie keer snelladen. Ik neem dan altijd een korte pauze. Laad de auto op, dan doe ik dat ook.’

Soepel, licht en geruisloos

‘Elektrisch rijden is in de Amsterdamse taxibranche inmiddels gewoon de norm aan het worden. Met het zicht op 2025, wanneer alle taxi's in Amsterdam uitstootvrij moeten zijn, kun je er helemaal niet meer omheen. Dan kun je het net zo goed meteen omarmen, toch? Wat me direct opviel toen ik van een diesel naar de IONIQ Electric ging, is hoe soepel en licht ’ie rijdt. Als de auto je werkplek is, is dat erg belangrijk. Ook is de IONIQ Electric geheel geruisloos. Dat was even wennen, maar inmiddels wil ik niet meer anders. De feedback van passagiers is erg positief. Ze zijn heel geïnteresseerd in elektrisch rijden en vinden het fijn om met een taxirit hun steentje bij te dragen aan het milieu.’

Nieuwe IONIQ Electric

‘Inmiddels is ook een aantal collega's op aanraden van mij een IONIQ Electric gaan rijden en heb ik zojuist zelf een nieuwe IONIQ Electric gehaald bij Dirk Barten. Ik vind het gewoon een erg fijne auto. En met een actieradius van 60 kilometer extra ten opzichte van mijn vorige IONIQ Electric, kijk ik erg uit naar de komende jaren!'

Overstappen nu extra aantrekkelijk

Hyundai maakt overstappen op een uitstootvrije elektrische taxi extra aantrekkelijk. Specifiek voor de taxibranche introduceert Hyundai het Taxi Pakket, dat exclusief verkrijgbaar is op de vernieuwde Hyundai IONIQ Electric 38,3 kWh. Er is keuze uit twee pakketten.

Bekijk Taxi Pakketten

Contact opnemen

Meer weten over de vernieuwde Hyundai IONIQ Electric? Ontdek deze volledig elektrisch aangedreven middenklasser op onze speciale pagina. Of neem contact op met de afdeling Fleetsales & Leasing van Hyundai Motor Netherlands via zakelijk@hyundai-motor.nl. Wij helpen u graag verder.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties