Royal HaskoningDHV gooit roer om en kiest voor de Hyundai IONIQ Electric

De roep om CO2-neutraal transport in het bedrijfsleven wordt steeds groter. Steeds meer bedrijven kiezen voor groen en steeds vaker speelt de Hyundai IONIQ daarin een hoofdrol. Zoals bij Royal HaskoningDHV dat als een van de eerste multinationals in Nederland kiest voor een complete verduurzaming van zijn leasevloot.

Een van de modellen die deel gaat uitmaken van het 100% elektrische wagenpark van Royal HaskoningDHV is de Hyundai IONIQ Electric. Andere EV’s waaruit de leaserijders van het internationale advies- en ingenieursbureau kunnen kiezen zijn de Renault ZOE, BMW i3 Volkswagen e-Golf. Royal HaskoningDHV selecteerde de vier elektrische modellen aan de hand van vijf criteria: actieradius, laadmogelijkheden, veiligheid, beschikbaarheid en leaseprijs.

Vijfhonderd volledig elektrische auto’s
‘Als innovatief bedrijf willen wij voorloper zijn in de ontwikkelingen rond duurzaamheid en mobiliteit van de toekomst’, legt CEO Erik Oostwegel van Royal HaskoningDHV uit. ‘Wij adviseren klanten over duurzame mobiliteit en over de energietransitie. Bij elektrisch rijden komen die twee samen. Met deze overstap naar vijfhonderd volledig elektrische auto’s voegen we zelf de daad bij het woord en daar zijn we trots op.’

Pilot met 26 medewerkers
Het besluit om over te stappen volgt op een succesvolle pilot met 26 medewerkers die eind 2016 in een volledig elektrische leaseauto zijn gaan rijden. Peter Morsink, Leading Professional Smart Mobility bij Royal HaskoningDHV en een van de deelnemers aan de pilot: ‘Hierdoor zijn wij ons allemaal bewuster van ons rijgedrag, we plannen onze ritten beter en ons duurzaamheidsbewustzijn is verder toegenomen. Daarnaast kan ik nu vanuit de praktijk mijn klanten nog beter adviseren als het gaat om duurzame mobiliteit.’

Vermindering CO2-uitstoot met 2.000 ton
Het stoppen met hybride-, diesel- en benzineauto’s betekent een vermindering van Royal HaskoningDHV’s CO2-uitstoot met 2.000 ton per jaar. Vergelijkbaar met de uitstoot van 300 gezinnen en goed voor een verlaging van Royal HaskoningDHV’s CO2-uitstoot in Nederland met 13%.

Bij de deal tussen Hyundai Nederland en Royal HaskoningDHV waren Lisette Dorrestein, Account Manager New Business Fleetsales & Leasing bij HMNL, en CPO Helms van der Vegte van Royal HaskoningDHV nauw betrokken.

Lees ook het artikel op de website van Royal HaskoningDHV.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties