Dit is Hyundai's volgende N-model: de i30 Fastback N

Maximaal rijplezier bij dagelijks gebruik én op het circuit is waar het bij de Hyundai N-modellen om draait. Dit is de jongste telg van de familie, de nieuwe i30 Fastback N.

Hyundai N, het high performance label van Hyundai, bracht eerder in Europa al de i30 N en in Amerika de Hyundai Veloster N uit. En nu maakt Hyundai zich dus op voor de lancering van deze sportieve nieuwkomer, die gebaseerd werd op de eerder dit jaar geïntroduceerde i30 Fastback. De i30 Fastback is heel speciaal. Vanwege zijn onderscheidende design, maar ook omdat het de enige vijfdeurs-coupé in zijn segment is.

Klaargestoomd op Nürburgring

En nu is daar dus - bijna - de nieuwe i30 Fastback N, dat het model naar een ander niveau brengt. De i30 Fastback N combineert veel karakteristieke punten van de i30 N hatchback, maar is toch nét even anders. Zo werd het onderstel van de Hyundai i30 Fastback N met 5 millimeter verlaagd en is de wielophanging 15 procent stijver dan die van de andere modellen, met een superdynamisch karakter als resultaat. De Hyundai i30 N is geboren in het test- en ontwikkelingscentrum in Zuid-Korea en werd klaargestoomd op de Nürburgring. Zo profiteren alle N-modellen van de ervaringen uit het WRC-rallykampioenschap, waar Hyundai Motorsport op dit moment heel succesvol is.

Later dit jaar wordt meer bekend over deze Hyundai i30 Fastback N.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties