Nieuwe Hyundai i10: groter, ruimer, veiliger en slimmer

De Hyundai i10 is helemaal vernieuwd. Behalve groter en ruimer is de derde generatie van de compacte stadsauto ook veiliger en slimmer, met nog meer technologische snufjes. De nieuwe Hyundai i10 verschijnt in januari 2020 op de Nederlandse markt.

De Hyundai i10 is sinds de introductie van de eerste generatie in 2008 uitgegroeid tot een zeer succesvolle auto. Net als zijn voorganger is de geheel nieuwe Hyundai i10 ontworpen, ontwikkeld en gemaakt in Europa. Sinds jaar en dag is de Hyundai i10 een van de bestverkopende modellen en belangrijk voor de groei van Hyundai.

De nieuwste technologieën

‘We blijven met de introductie van de nieuwe i10 trouw aan klanten die een A-segmentauto wensen’, zegt Andreas Christoph Hofmann, Vice President Marketing en Product bij Hyundai Motor Europe. ‘In de nieuwe generatie Hyundai i10 maken we de nieuwste technologieën al beschikbaar voor onze klanten. Daarom benadrukken we voor de nieuwe i10 het gevoel dat klanten krijgen bij deze compacte stadsauto: het lijkt een kleine auto, maar hij maakt een groots statement!’

Jeugdig en dynamisch design

Hyundai geeft de nieuwe i10 een jeugdig en dynamisch design, waarmee de auto zich onderscheidt in zijn segment. Vloeiende oppervlakken contrasteren sterk met de scherpe lijnen van de carrosserie. Ten opzichte van de vorige generatie heeft de nieuwe i10 ook gewijzigde proporties. De daklijn is met 20 mm verlaagd en de carrosserie is 20 mm breder waardoor de i10 stoerder op zijn wielen staat.

Sportieve uitstraling

Bovenal springt de zeer volwassen signatuur van de nieuwe Hyundai i10 eruit. De brede grille met typische honingraatstructuur zorgt voor een sportieve uitstraling en geeft met de geïntegreerde LED-dagrijverlichting een nieuwe dimensie aan dit kenmerkende i10-detail. Het zijaanzicht valt op door de strakke, vloeiende, gespierde look en is ontworpen om maximale interieurruimte te bieden.

Praktisch gebruiksgemak

Het interieur van de nieuwe Hyundai i10 heeft ook een jeugdige uitstraling gekregen en oogt nu extra breed doordat de luchtroosters in lijn liggen met de deurpanelen. Hyundai past op de sierlijsten van het dashboard en op de deurpanelen een 3D-honingraatpatroon toe. Ondanks de stijlvolle opzet blijft het praktisch gebruiksgemak – waar de i10 al jaren om bekendstaat – gehandhaafd.

8,0-inch touchscreen

Met onder meer zijn uitgebreide gamma connectiviteitsvoorzieningen verovert de nieuwe Hyundai i10 ongetwijfeld opnieuw een toonaangevende positie in zijn segment. Alle functies van de geavanceerde systemen zijn toegankelijk via de 8,0-inch touchscreen – het grootste scherm in het A-segment. Dankzij ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto-voorbereiding is het onderweg veilig gebruiken van diverse telefoonfuncties kinderspel.

Slimme connectiviteitsdienst Bluelink

Optioneel genieten kopers van de nieuwe Hyundai i10 van de functies van het Connected Car-platform: de slimme connectiviteitsdienst Bluelink stelt de eigenaar in staat om via een smartphone-app diverse functies van de auto op afstand te bedienen. De gebruiker kan bijvoorbeeld zoeken naar points of interest (POI) en zoekresultaten direct doorsturen naar de navigatie van de auto.

Uitgebreide veiligheidsuitrustingen

De nieuwe generatie Hyundai i10 biedt een van de meest uitgebreide veiligheidsuitrustingen in zijn klasse. Hij is uitgerust met de nieuwste versie van Hyundai SmartSense, dat diverse actieve veiligheids- en rijassistentiesystemen bundelt. Zo maakt Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) gebruik van de radarsensor aan de voorzijde om behalve andere auto’s ook voetgangers te signaleren.

1,0-liter MPi-driecilinder benzinemotor

Hyundai levert de geheel nieuwe i10 met een 1,0-liter MPi-driecilinder benzinemotor met 49 kW (67 pk) en 96 Nm aan koppel. Er is keuze uit een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een vijftrapsautomaat (AMT, gerobotiseerde handbak). Ten opzichte van een conventionele automaat is een AMT lichter en zorgt deze automaat voor minder wrijving met als gevolg een lager brandstofverbruik.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties