Hyundai verrast Villa Joep met een mooie cheque

Hyundai heeft vandaag aan Villa Joep een vette cheque overhandigd van € 44.824,58. Leontine Heisen en Marjan Blok, die de cheque namens Villa Joep in ontvangst namen, waren overweldigd. Niet alleen door het bedrag, maar ook door de grote betrokkenheid van de Hyundai-dealers en natuurlijk vooral ook de Hyundai-rijders die hiervoor samen hebben gezorgd. De cheque is het resultaat van de jaarlijks terugkerende Winterinspectie, waarbij Hyundai-rijders wordt gevraagd € 2,50 te doneren aan een goed doel. Meer dan 13.500 Hyundai-rijders kwamen dit jaar naar de Winterinspectiedagen en doneerden enthousiast.

Frans Ruijter namens de Hyundai-importeur en Rob Knop namens de Hyundai-dealerorganisatie overhandigden de cheque. Frans Ruijter: ‘Wij zijn blij dat Hyundai dit jaar Villa Joep als het goede doel voor de Winterinspectie heeft uitgekozen. Het is verschrikkelijk als jonge kinderen worden getroffen door neuroblastoomkanker, een zeer zeldzame kankervorm. Daarom zijn wij blij dat wij Villa Joep met het geldbedrag een handje kunnen helpen om op het gebied van onderzoek weer een stap vooruit te zetten. Het zijn natuurlijk vooral de Hyundai-rijders en Hyundai-dealers die dit mogelijk maken.’

Ontwikkelen van genezende behandeling
Leontine Heisen, initiatiefneemster van het fonds en moeder van naamgever Joep: ‘Wij zijn werkelijk overdonderd door dit hoge bedrag. En wat een geweldige betrokkenheid hebben we ervaren tijdens onze bezoeken aan de Hyundai-dealers tijdens de Winterinspectiedagen. Behalve de donatie zijn er voor ons ook nog eens 1.200 Villa Joep-olifantjes verkocht, met een opbrengst van bijna € 12.000,-! En dat bedrag komt bovenop de cheque van exact € 44.824,58. Ongekend fraai! Elke euro van dit bedrag gaan we inzetten voor onderzoek door de groep van Jan Molenaar, verbonden aan het Prinses Maxima Centrum. Onderzoek dat gericht is op het ontwikkelen van een genezende behandeling van kinderen met neuroblastoom kinderkanker, waarvan de genezingskans momenteel slechts 30 procent is. Elke procent vooruitgang is belangrijk. Het geld komt dus zeer goed van pas!’

Hyundai Winterinspectie wederom groot succes
Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november inspecteerden de Hyundai-monteurs voor slechts € 2,50 de auto van de Hyundai-rijders op een aantal wintergevoelige componenten. Dit bedrag, ofwel de totale landelijke opbrengst van de Hyundai Winterinspectie, gaat in zijn geheel naar een (jaarlijks te kiezen) goede doel. Dit jaar is dat Villa Joep. Daarmee helpen Hyundai-rijders mee in gevecht tegen neuroblastoom kinderkanker, na leukemie een van de belangrijkste doodsoorzaken bij kinderen met kanker. Vorig jaar mocht Hyundai namens de Hyundai-rijders € 41.202,- overhandigen aan Stichting ALS Nederland.

Fotografie:
Leontine Heisen (2e van links) en Marjan Blok (3e van links) van Villa Joep nemen dankbaar de cheque van € 44.824,58 in ontvangst van Frans Ruijter (links) en Rob Knop (rechts) van de Hyundai-organisatie.

  • € 44.824,58 van Hyundai-rijders en -organisatie voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker
  • Bijeengebracht door 13.500 Hyundai-rijders tijdens Hyundai Winterinspectiedagen
  • Bedrag wordt besteed aan onderzoek naar genezing neuroblastoom kinderkanker

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties