Hyundai succesvol met Hyundai IONIQ in fleet- en leasemarkt

Hyundai doet het met zijn IONIQ Electric en Hybride erg goed in de zakelijke markt! Met name taxibedrijven en de fleet- en leasesector zijn erg enthousiast over het model.

Peter Jorna, director Fleetsales en Lease bij Hyundai Nederland, legt uit waarom. “De Hyundai IONIQ is een aantrekkelijke en zeer zuinige middenklasser. Het design is echt van nu. Dat spreekt aan. En of je nu in de Hyundai IONIQ volledig elektrisch rijdt, in een hybride of in een plug-in hybride; je doet het altijd goed. Het milieu wordt minder zwaar belast als je in een IONIQ rijdt – de enige auto ter wereld die verkrijgbaar is met drie verschillende aandrijfsystemen. Zuinig rijden en minder belastende mobiliteit voor het milieu is vandaag de dag een erg belangrijk argument. Voor (taxi)ondernemers is het daarnaast een grote plus dat de IONIQ geschikt is voor vijf personen inclusief bagage.”

Totaalpakket
Peter vervolgt: “Een van de grootste voordelen is de automatische transmissie die voor veel gemak zorgt. Daar komt bij dat de IONIQ altijd over een zeer rijke uitrusting beschikt. Heb ik het al over de gunstige prijs gehad? Deze is zeer concurrerend. De Hyundai IONIQ is vele duizenden euro’s goedkoper dan zijn concurrenten. Kortom: de Hyundai IONIQ biedt simpelweg een onovertroffen totaalpakket, waardoor hij de concurrentie het nakijken geeft.  Zakelijk ingestelde mensen zien dat meteen en dat verklaart ook het succes van de Hyundai IONIQ.”

Snelle oplaadtijd batterij
De volledige elektrische uitvoering heeft als bijkomend voordeel de bijtelling van slechts 4 procent. “Dat is natuurlijk superinteressant voor zakelijke gebruikers. In onafhankelijke tests die we in kranten en tijdschriften lezen, zien we dat de IONIQ Electric bij de beste elektrische auto’s behoort. Hij staat op nummer 1 of 2 - afhankelijk welk blad je leest. De IONIQ heeft niet de grootste batterij, maar laadt wel het snelst. En dat is belangrijk als je bedenkt dat parkeren (aan de laadpaal) het nieuwe tanken is en je dus niet langer wilt wachten bij het opladen. De Hyundai laat zich bovendien gemakkelijk bedienen. Dat is belangrijk voor veel kopers.”

Elektrische auto’s
In diverse grote steden kun je nu al niet meer in een auto met een dieselmotor rijden. Peter: “Hierdoor wordt de elektrisch rijdende groep almaar groter. De vraag naar elektrische auto’s zal de komende jaren alleen maar toenemen. De IONIQ is zelfs zo populair dat er momenteel een levertijd op de auto zit.”

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties