Vision T, een studiemodel van een SUV met plug-in hybride-aandrijflijn

Met de Vision T presenteert Hyundai de SUV van de toekomst. Dit studiemodel van een SUV met een plug-in hybride-aandrijflijn is een mooie aanvulling op het gevarieerde aanbod geëlektrificeerde modellen.

De Vision T valt op door zijn spannende lijnenspel. Die dankt de SUV aan de nieuwe designfilosofie van Hyundai, genaamd Sensuous Sportiness. Hierbij staat Sensuous staat voor ‘sensueel’, oftewel de grotere emotionele waarde die klanten ervaren door design. Sportiness staat voor ‘sportiviteit’ en de toepassing daarvan in slimme mobiliteitsoplossingen.

Le Fil Rouge

De nieuwe SUV toont gelijkenissen met Le Fil Rouge. Dit is een concept car waarmee Hyundai laat zien welke designrichting het de komende jaren inslaat. Vooral de grille doet sterk denken aan Le Fil Rouge. Andere highlights van de Vision T zijn:

  • Het licht weerspiegelt in de afwisselend holle en bolle oppervlakken van de Vision T. Dat levert een spannend plaatje dat nog eens wordt versterkt door de nieuw vormgegeven, verborgen koplampen die zijn afgeleid van Le Fil Rouge.
  • Van opzij gezien straalt de Vision T snelheid uit, dankzij zijn lange motorkap, vlakke daklijn, lange wielbasis en korte overhangen. Scherpe geometrische hoeken en randen contrasteren met het gespierde silhouet van de auto.
Van opzij gezien straalt de Hyundai Vision T snelheid uit.
  • De vormgeving van de zijruiten is zeer strak en vrijwel ononderbroken. De grote lichtmetalen vijfspaakswielen hebben een opvallend open design waardoor de donkeroranje gekleurde remklauwen duidelijk zichtbaar zijn.
  • Wanneer de motor wordt uitgeschakeld, doven de voor- en achterlichten en de verlichting van het Hyundai-logo in een vaste volgorde. Daarin is het Hyundai-logo het laatste element van de verlichting dat dooft.
De achterlichten van de Hyundai Vision T en verlichting van het Hyundai-logo doven in een vaste volgorde.
  • De laadaansluiting van de Vision T bevindt zich aan de rechterkant in de achterste dakstijl en is afgedekt met een schuifpaneel. Als de Vision T is aangesloten op de lader, wordt de laadstatus aan de buitenzijde van de auto weergegeven in de vorm van een verlichte cirkel.

 

  • Op hogere snelheden komt de Parametric Air Shutter in de grille van de auto in actie om de aerodynamica verder te verbeteren. Dit systeem zorgt voor een optimale luchtstroom naar de aandrijflijn, maximaliseert de aerodynamica en verlaagt het energieverbruik.
De Parametric Air Shutter in de grille van de Hyundai Vision T zorgt voor een optimale luchtstroom naar de aandrijflijn.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties