Hyundai toont elektrische vrachtwagen op waterstof

Hyundai kondigt de komst van zijn allereerste waterstof-aangedreven vrachtwagen aan. Daarmee onderstreept Hyundai nog maar eens zijn leidende rol op het gebied van brandstofceltechnologie.

De Hyundai-vrachtwagen met brandstofcel heeft een opvallend design met vloeiende, gladde lijnen en oppervlakken. De truck is aerodynamisch vormgegeven om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden. De grille van de vrachtwagen valt op door zijn geometrische vormen die de structuur van waterstof symboliseren. Blauwe kleurstellingen benadrukken zijn milieuvriendelijke karakter.

IAA voor bedrijfswagens in Hannover

Op de IAA voor bedrijfswagens in Hannover maakt Hyundai zijn toekomstplannen bekend voor de introductie in 2019 van de elektrische truck met brandstofcel in de Europese eco-bedrijfsvoertuigenmarkt. Ook zullen dan specificaties worden vrijgegeven.

Tweede generatie waterstofauto NEXO

Ruim 20 jaar geleden begon Hyundai met de ontwikkeling van waterstof-aangedreven voertuigen. In 2013 volgde de productiestart van ’s werelds eerste in serie geproduceerde waterstofauto, de Hyundai ix35 Fuel Cell, en inmiddels is er de tweede generatie waterstofauto NEXO.

Drie uitgesproken duurzame modellen

Met de volledig elektrische Hyundai KONA Electric en IONIQ Electric en de waterstofauto Hyundai NEXO heeft Hyundai al drie uitgesproken duurzame modellen in huis. En dan zijn er ook nog de Hyundai IONIQ Hybrid en Plug-in Hybrid die een zuinige brandstofmotor combineren met de energie van een oplaadbare batterij.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties