Hyundai nieuwe mobiliteitspartner KNVB

Hyundai is de nieuwe mobiliteitspartner van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). Omdat Hyundai behalve supporter van de voetbalsport groot fan is van duurzame mobiliteit, participeert Hyundai ook in het mobiliteitsprogramma GO van de KNVB. Wekelijks gaan honderdduizenden voetballers en voetbalsters met de auto op pad naar trainingen en wedstrijden. Samen met de voetbalbond wil Hyundai de schadelijke CO2-uitstoot hiervan terug te brengen.

Het mobiliteitsprogramma GO omvat allerlei ideeën en oplossingen om mensen bewuster om te laten gaan met energie en om de uitstoot van schadelijke stoffen terug te dringen. Zo voorziet Hyundai de KNVB onder meer van (elektrische) Hyundai’s voor het vervoer van personeel en wordt samen met de KNVB en de overige GO-partners ENGIE en Athlon gewerkt aan een project waarbij amateurclubs op een aantrekkelijke manier elektrisch aangedreven Hyundai’s kunnen inzetten.

Perfect podium voor elektrische auto’s

De band met de KNVB komt voor Hyundai als geroepen; Hyundai is in Nederland immers een van de belangrijkste leveranciers van batterij-elektrische auto’s, waterstof-elektrische voertuigen, hybrideauto’s en plug-in hybrideauto’s. ‘De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond biedt voor al deze ecovriendelijke modellen het perfecte podium’, aldus Berend Jan Hoekman, algemeen directeur van Hyundai Motor Nederland.

Hij vervolgt: ‘Voetbal brengt mensen nader tot elkaar. Hyundai zet daarvoor de voertuigen in om de voetafdruk zo veel als mogelijk te beperken. De KNVB heeft 1,2 miljoen aangesloten leden. Dat betekent dat elk weekeinde honderdduizenden mensen naar trainingen en (uit)wedstrijden reizen. Als zij dat in een elektrische auto doen, of in een hybridevoertuig, dan wordt de CO₂-uitstoot enorm beperkt.’

65 kiloton CO₂-uitstoot per jaar

Eric Gudde, Directeur Betaald Voetbal van de KNVB: ‘Honderdduizenden voetballers, trainers, scheidsrechters en supporters gaan in Nederland wekelijks op pad voor een van de circa 33.000 wedstrijden op het veld of in de zaal. Met de auto, bus of trein. Veel reisverkeer dus, dat zorgt voor vervuilende CO₂-uitstoot. In totaal zorgt dit voor 65 kiloton CO₂-uitstoot per jaar. Dat moet omlaag. De KNVB gaat samen met Hyundai, ENGIE en Athlon de uitdaging aan om CO₂-reductie te bewerkstelligen over al deze vormen van transport.’

Binnen het mobiliteitsprogramma GO worden de komende jaren verschillende oplossingen ontwikkeld binnen drie pijlers: het speelschema, het amateurvoetbal en de Oranje-elftallen. Zo zal er gekeken worden naar het optimaliseren van speelschema’s, het integreren van nieuwe manieren van transport, slimme oplaadpalen voor elektrische voertuigen en technische oplossingen voor bijvoorbeeld het “samen naar de wedstrijd rijden”.

Foto: (v.l.n.r.): Voormalig teamchef van het nationale elftal van Zuid-Korea en huidig NOS-commentator Jan Roelfs, Managing Director Hyundai Motor Nederland Berend Jan Hoekman, Senior Vice President en COO van Hyundai Motor Europe Thomas A. Schmid, voormalig bondscoach Guus Hiddink, President Hyundai Motor Nederland Dong Hwan Shin, Directeur Betaald Voetbal KNVB Eric Gudde en Directeur Amateur- en Vrouwenvoetbal KNVB Jan Dirk van der Zee.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties