Hyundai NEXO: dit worden de prijzen

De waterstofauto Hyundai NEXO krijgt een vanafprijs van
€ 69.995,-. Dit betekent dat dit de scherpst geprijsde waterstofauto van Nederland wordt. En volgens de nieuwe WLTP-richtlijnen heeft de NEXO een actieradius van 665 km; een ongeëvenaard rijbereik.

De Hyundai NEXO is er in twee varianten: een opvallend rijk uitgeruste standaardversie, en een NEXO met optiepakket ‘Plus Pack’ (meerprijs: € 4.000,-) dat een aantal interessante features toevoegt. Hij is pas vanaf september leverbaar in Nederland, maar heeft momenteel al 80 pre-orders. Dit mooie aantal is enerzijds te danken aan de verwachte uitbreiding van het aantal waterstoftanks in Nederland, waarvan er in 2020 ten minste twintig operationeel moeten zijn.

Bekijk standaarduitrusting en optiepakket

4 procent bijtelling

Daarnaast gaan zakelijk rijders van de NEXO slechts 4 procent bijtelling over het gehele catalogusbedrag betalen. Vanaf 2019 is er, voor de categorie van 4 procent bijtelling, een maximum van € 50.000,- fiscale waarde. Voor bedragen daarboven geldt het bijtellingspercentage van 22 procent. Uitzondering hierop zijn auto’s die op waterstof rijden. Dit is een belangrijk voordeel van de Hyundai NEXO ten opzichte van batterij-elektrische auto's boven de € 50.000,- euro fiscale waarde.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties