J.D. Power: de betrouwbaarste auto’s komen uit Korea

De betrouwbaarste auto’s komen uit Korea. Dat zegt J.D. Power. Het gerenommeerde onderzoeksbureau maakt elk jaar een rangschikking op basis van het aantal gebreken per 100 auto’s binnen 90 dagen na aflevering. In die Initial Quality Study scoort Hyundai zeer goed met een score van slechts 74 op 100 en dat is ruim onder het gemiddelde van 93.

Genesis op nummer 1

Met die score eindigt Hyundai als derde in het kwaliteitsonderzoek. De tweede plaats is voor Kia, concerngenoot van Hyundai Motor Company, met een score van 72 probleemmeldingen op 100. De eerste plaats gaat naar Genesis: inderdaad, het luxemerk van Hyundai! Daarmee is de top-drie van het kwaliteitsonderzoek van J.D. Power een volledig Koreaans feestje. Achter Hyundai eindigt Porsche als vierde. De laatste plaats gaat naar Land Rover met 160 problemen.

Gemiddeld 93 incidenten

In de hele sector worden volgens J.D. Power gemiddeld 93 incidenten gemeld. Dat betekent een daling met vier problemen tegenover vorig jaar. ‘In het verleden stonden vooral de Japanse merken bekend om hun superieure kwaliteit’, aldus Dave Sargent, hoofdonderzoekers bij JD Power. ‘Hun plaats is nu overgenomen door de Zuid-Koreaanse merken.’

Hyundai Tucson zeer betrouwbaar

Het kwaliteitsonderzoek onthulde eveneens winnaars per categorie. Ook daar ging Hyundai met een hoofdprijs aan de haal. In de klasse van de compacte SUV’s won de Hyundai Tucson. In het overall-klassement legde de Hyundai Tucson beslag op een keurige vierde plaats. Ook was er succes weggelegd voor een andere SUV van Hyundai, de Santa Fe. In de categorie midsize SUV’s eindigde de Hyundai Santa Fe als tweede.

75.000 automobilisten doen mee

De Initial Quality Study van J.D. Power is een grootschalig onderzoek onder Amerikaanse autobezitters die sinds negentig dagen in een nieuwe auto rijden. Het onderzoek vond plaats van februari tot en met mei 2018. Meer dan 75.000 particulieren namen dit jaar deel aan de enquêtes. Het onderzoek van JD Power is leidend in de wereld en van grote invloed op de Europese markt.

Hyundai stijgt weer op ranglijst

De hoge notering in het kwaliteitsonderzoek van J.D. Power bewijst dat de aanhoudende aandacht van Hyundai voor topkwaliteit loont. Als sinds 2006 behoort Hyundai volgens J.D. Power tot de merken met het minste aantal gebreken. En elk jaar stijgt Hyundai weer op de ranglijst van het onderzoeksbureau.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties