Hyundai blaast batterijen van zijn elektrische modellen nieuw leven in

De productie en verkoop van elektrische auto’s stijgt fors. Daardoor komen ook steeds meer batterijen beschikbaar die niet meer voldoen voor de aandrijving van auto’s. Wel zijn deze batterijen nog prima geschikt om energie in op te slaan. Hyundai start daarom het hergebruik van batterijen uit zijn elektrische modellen, onder andere voor de stroomopslag voor zonnecellen of windturbines.

Tweede leven dankzij Wärtsilä

Om de batterijen van zijn elektrisch aangedreven modellen een tweede leven te kunnen geven werkt Hyundai samen met Wärtsilä. Dit technologiebedrijf uit Finland is een grote speler op het gebied van energiecentrales en heeft zich gespecialiseerd in het hergebruik van batterijen uit elektrisch aangedreven voertuigen.

Energieopslag voor binnen- en buitenland

Ook Nederlandse Hyundai-dealers hebben zich toegelegd op hergebruik van batterijen. Zoals Autobedrijf Peter Ursem in Zwaag/Hoorn. Het Hyundai-dealerbedrijf is gecertificeerd om autobatterijen te demonteren en te hergebruiken voor regio’s waar geen elektriciteit voorhanden is, zowel in binnen- als in buitenland (Afrika).

Drie uitgesproken groene Hyundai-modellen

Met de volledig elektrische Hyundai KONA Electric en IONIQ Electric en de waterstofauto Hyundai NEXO heeft Hyundai drie uitgesproken groene modellen die gebruikmaken van een batterij. Naast deze zero emissie-auto’s zijn er ook nog de Hyundai IONIQ Hybrid en Plug-in Hybrid die een zuinige brandstofmotor combineren met de energie van een oplaadbare batterij.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties