Coca-Cola European Partners Nederland kiest voor de KONA Electric

Hyundai Motor Nederland heeft vijf exemplaren van de KONA Electric met 64 kWh-accupakket overhandigd aan Coca-Cola European Partners Nederland. Met de introductie van volledig elektrische auto’s levert Coca-Cola European Partners Nederland een bijdrage aan hun doelstelling – uit hun duurzaamheidsactieplan This Is Forward – om de totale CO2-uitstoot met 50% te verminderen tegen 2025.

De actieradius van de Hyundai KONA Electric, 449 kilometer (WLTP), maakt hem perfect geschikt voor de dagelijkse kilometers van de vertegenwoordigers van Coca-Cola die dagelijks onderweg zijn naar klanten. De vijf exemplaren werden overhandigd aan Coca-Cola door Wouter Smolders, Account Manager Fleetsales & Lease Hyundai Motor Nederland, en Hans Verweij, Manager bij Hyundai-dealer H-Point in Dordrecht.

‘We zijn er trots op dat Coca-Cola European Partners Nederland voor de Hyundai KONA Electric kiest’, aldus Smolders. ‘De KONA Electric voldoet uitstekend aan de eisen die Coca-Cola stelt. Dankzij het 64 kWh-accupakket is de KONA Electric een van de weinige auto’s op de Nederlandse markt met een volwassen actieradius.’

Opladen in 54 minuten

De geprezen Hyundai KONA Electric is voorzien van een sterke elektromotor van 150 kW (204 pk) en 395 Nm en een 64 kWh-accupakket. Met een 100 kW-snellader is het accupakket binnen 54 minuten tot 80 procent op te laden. De KONA Electric is dankzij de 4 procent bijtelling zeer aantrekkelijk voor de zakelijk rijder.

Het is de eerste keer dat Coca-Cola European Partners Nederland ervaring opdoet met volledig elektrisch rijden voor de buitendienst vertegenwoordigers. De diverse parkeervoorzieningen van het bedrijf waren al voorzien van laadpalen, waardoor de vijf elektrische Hyundai’s direct inzetbaar zijn. Bij Coca-Cola European Partners in België draait er al een veelbelovende pilot met tien Hyundai’s KONA Electric.

Duurzame modellen Hyundai

De KONA Electric is onderdeel van het toonaangevende duurzame modellenaanbod van Hyundai. Dat telt inmiddels vijf modellen: de KONA Electric, de IONIQ Electric, de IONIQ Hybrid, de IONIQ Plug-in Hybrid en de waterstof-elektrisch aangedreven NEXO. Hyundai heeft het ruimste aanbod aan aandrijflijnen en profileert zich als de marktleider op het gebied van geëlektrificeerde voertuigen.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties