Award 'SUV van het Jaar 2019' voor KONA en KONA Electric

Tijdens de North American International Auto Show 2019 (afgekort NAIAS) zijn de Hyundai KONA en KONA Electric uitgeroepen tot SUV van het Jaar 2019.

Bij de verkiezing North American Car of the Year (NACTOY) lieten de Hyundai KONA en KONA Electric onder andere de Jaguar I-Pace en de Honda RDX achter zich. De titel Auto van het Jaar ging naar de Genesis G70, een sedan van Hyundai’s luxe-divisie.

Vooruitstrevend qua design

De Hyundai KONA (Electric) wordt door de vakjury van de North American Car of the Year-verkiezing, bestaande uit 54 auto-experts uit de Verenigde Staten en Canada, een betaalbare, stijlvolle en functionele SUV genoemd die perfect is afgestemd op de behoeften van klanten. Ook is de KONA vooruitstrevend op het gebied van design, connectiviteit en veiligheid en zet de volledig elektrisch aangedreven versie nieuwe maatstaven ten aanzien van actieradius en betaalbaarheid.

Hyundai KONA (links) en Hyundai KONA Electric.

KONA, Tucson en Santa Fe

De KONA verscheen in 2017 op de Nederlandse markt, de KONA Electric vorig jaar. De compacte SUV is, na de Santa Fe en Tucson, het derde model in de SUV-line-up van Hyundai. SUV’s nemen een bijzondere plaats in binnen de Hyundai-familie. Het zijn namelijk deze stoere modellen die Hyundai mede op de kaart hebben gezet.

Hyundai Tucson (links) en Hyundai Santa Fe.

Jongste telg SUV-gamma

De jongste telg van ons SUV-gamma is dus de KONA Electric. Met zijn dynamische design, concurrerende prijs, riante actieradius van 449 km (volgens WLTP) en gunstige 4 % bijtelling is het de meest gewilde volledig elektrische auto van dit moment.

De vijf elektrische modellen van Hyundai.

Vijf elektrische modellen

Momenteel telt de elektrische familie van Hyundai inmiddels vijf uiteenlopende groene modellen: de drie zero emissie-auto’s KONA Electric, IONIQ Electric en NEXO. De IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid combineren een zuinige brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties