Belangrijke awards voor de KONA Electric en IONIQ Plug-in

De Hyundai KONA Electric en de Hyundai IONIQ Plug-in zijn onderscheiden voor hun scherpe prijs in combinatie met hun uitstekende prestaties. Dat gebeurde bij de uitreiking van de Auto Express New Car Awards 2018, georganiseerd door het toonaangevende Britse automagazine Auto Express.

Affordable Electric Car of the Year

De Hyundai KONA Electric liet bij uitreiking van de Auto Express New Car Awards 2018 onder meer de elektrische concurrenten Nissan Leaf en Volkswagen e-Golf achter zich. Hij kreeg de titel Affordable Electric Car of the Year. De Hyundai IONIQ Hybrid versloeg in zijn categorie onder meer de stekkerhybride Toyota Prius en won in de categorie Affordable Hybrid Car of the Year.

KONA Electric: actieradius van 482 km

De jury was vooral onder de indruk van de scherpe prijs in combinatie met de ongekende prestaties van de Hyundai KONA Electric. ’s Werelds eerste 100% elektrische SUV met long-range batterij (64 kWh) heeft een rijbereik van maar liefst 482 km (volgens WLTP) en is er vanaf € 39.195,-. Bovendien valt hij in de voor zakelijk rijders gunstige 4% bijtellingscategorie.

IONIQ Plug-in: tot 2020 geen wegenbelasting

De Hyundai IONIQ Plug-in is met zijn vanafprijs van slechts € 29.995,- duizenden euro’s goedkoper dan de concurrentie. Hij heeft een elektrische range van 63 kilometer en een totale actieradius van 1.200 kilometer dankzij de zuinige 1.6 benzinemotor. Bovendien betaal je tot 2020 geen wegenbelasting en zijn er veel fiscale voordelen voor de zakelijk rijder.

Elektrische Hyundai-familie telt 5 modellen

De elektrische familie van Hyundai telt vijf modellen: de Hyundai KONA Electric, de Hyundai IONIQ Electric, de Hyundai IONIQ Hybrid, de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid en de waterstofauto Hyundai NEXO. Al deze ecovriendelijke auto’s laten zien hoe groot de stappen zijn die Hyundai reeds heeft gezet op het gebied van duurzaamheid. Deze modellen zijn het resultaat van de vele investeringen die Hyundai jaarlijks doet in de ontwikkeling van groene producten.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties